Temautställingar på musee

Museet | Temautställningar på musee | Kollektion |
Befolkningsskyddsförening

MÖRKLAGT HELSINGFORS ÅR 2004

Krigstiden åren 1943-44 använd metod under Helsingfors storbombningar. Man har byggt ett rum på museet vilket är utrustat med möbler och mörkläggningsgardiner. Genom det söndriga fönstret ser man flammande natthimmel med flygplan. Utställningen öppnades år 2004 och blev fast på museet.

Titta på bilder

BARN SOM KLARADE SIG UR KRIGET ÅR 2006

13 mars blev 66 år då vinterkriget tog slut. På museet har varit temautställning som var öppen för publiken och grupper under lördagarna och enligt beställning till slutet av år 2006.
Utställningen var hedersbevisning för barnens liv åren 1939-45 och livet till vuxenhet.

På utställningen hade man föremål, handarbete och leksaker från krigstiden, man klarade sig under kriget på många olika sätt t. ex. med att göra handarbeten, arbeta, motionera och studera. Många av dessa människor har klarat krigets erfarenheter i form av konst och att skriva poem och memoarer. Bildsamlingen blev kvar på museet. Som beskyddare av utställningen var överborgmästare Eva-Riitta Siitonen.

Titta på bilder

BEFOLKNINGSSKYDDET I FINLAND 80 ÅR -FESTUTSTÄLLNING ÅR 2007

Den 20. november 2007 hade 80 år gått då man grundlade Föreningen för Finlands Gasförsvar Rf. i Finland. Festutställningen innehöll historia från gasskydd till egen beredskap och gav uppfattning om befolkningsskydd och beredskaps framtidsutsikter. Utställningen upphörde den 31. december 2008.